دکتر صدیقه ببران در سخنرانی که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز برگزار شد، ضمن ناکارآمد شمردن رسانه ملی در جهت ایفای نقش موثر در پروژه های توسعه ای کشور به ویژه طرح های مربوط به سیاست های جمعیتی که از عوامل مهم توسعه به حساب می آیند، بر اهمیت سازی حاکمیت و مشارکت کلیه رسانه ها به ویژه رسانه های محلی در جهت پیشبرد سیاست های جمعیتی کشور و ارتقای کیفیت جمعیت تاکید کرد.
در نشست «رسانه و سیاستهای جمعیتی» که به مناسبت هفته
پژوهش به همت دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات
و مطالعات رسانه روز چهارشنبه 14 آذر برگزار
شد، دکتر صدیقه ببران عضو هیات علمی گروه ارتباطات، روزنامه نگاری و رسانه دانشگاه
آزاد اسلامی ، دکتر علی پژهان جمعیت شناس و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی این دانشگاه و خانم الهام معینی دانشجو دکتری
ارتباطات به عنوان دبیر این نشست، به ایراد سخنرانی پرداختند.
دکتر ببران در این نشست که با حضور دانشجویان
و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی
برگزار شد، به بررسی نقش و اهمیت رسانه ها
در پیشبرد سیستهای جمعیتی کشور پرداخته و بر لزوم بومیسازی این سیاستها و حکمرانی
هوشمندانه برای مقابله با بحران جمعیتی تأکید کرد.
این استاد دانشگاه ضمن مقایسه نقش رسانههای ایران در ادوار گذشته و تأثیر آن بر سیاستهای جمعیتی کشور به موفقیت ایران در دهه های60 و 70 در حوزه اجرای سیاست های جمعیتی که رسانه نیز در آن نقش مهمی داشت، پرداخت.
او با تشریح رویکرد افکار عمومی در شرایط امروز کشور، رسانه ملی را به دلیل کاهش اعتماد مخاطبین و کیفیت نازل برنامه ها، در حوزه سیاست های توسعه ای ناکارآمد دانست.
وی افزود: نقش رهبران فکری و تشکل های غیر دولتی در کنار مشارکت فعال رسانه های محلی و به ویژه رسانه های اجتماعی فضای مجازی ، می تواند در شرایط امروز در جهت ترویج برنامه های توسعه ای و به خصوص پیشبرد سیاست های جمعیتی موثر واقع شوند.
دکتر ببران بر ارتقای کیفیت جمعیت و بومیسازی سیاستهای جمعیتی برای مقابله با پیری جمعیت از طریق پیوست های رسانه ای مطلوب و البته در سایه حکمرانی هوشمندانه حل بحران جمعیت در کشور تاکید کرد..
همچنین در این نشست دکتر علی پژهان ضمن اظهار ارائه نگرانی از کاهش نرخ رشد جمعیت که منجر به پیری جمعیت خواهد شد به بسته شدن پنجره جمعیتی کشور اشاره کرد و گفت: رسانهها باید در بازتاب سیاستهای جوانی جمعیت از شیوههای اقناعی استفاده کنند.