دکتر صدیقه ببران

دکتر صدیقه ببران

عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه
دکتر صدیقه ببران

دکتر صدیقه ببران

عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه

صدیقه ببران: رسانه ها در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی هوشیارانه تر عمل کنند

  

 


 تهران- ایرنا- استاد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه رسانه ها در جامعه، انتظار می رود آنها در حوزه‌های اطلاع رسانی، آگاهی‌بخشی و آموزش به‌ویژه در وقوع و پیشگیری از آسیب های اجتماعی هوشیارانه تر وارد عمل شوند.

 

صدیقه ببران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا با بیان اینکه بروز آسیب های اجتماعی در هر جامعه دلایل مختلفی دارد، اظهار کرد: عملکرد درست و سوء رسانه در انعکاس آسیب های اجتماعی مهم است.
وی ادامه داد: امروزه رسانه ها به دلیل فراگیر بودن، ترکیب شدن با تکنولوژی‌های نوین و در دسترس بودن بیش از گذشته در ابعاد مثبت و منفی آسیب های اجتماعی نقش مهمی دارند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: به عنوان مثال در پرونده قتل ستایش این کودک شش ساله که توسط یک نوجوان مورد آزار و اذیت و مرگ شده بود، مشخص شد که قاتل دچار انزوای اجتماعی بوده و تمام وقت، خود را با فضای مجازی سرگرم می کرده است دراینجا می توان نتیجه گرفت که فضای مجازی، یک رسانه بسیار تاثیرگذار در حالات روحی و روانی افراد است.
ببران تصریح کرد: علاوه بر نحوه استفاده و کاربرد درست رسانه ها، والدین و نظام آموزشی نیز باید در تعامل با یکدیگر و همسو در ارائه مهارت‌های زندگی و آموزش به کودکان حرکت کنند تا شاهد آسیب‌های اجتماعی آنها نباشیم.
استاد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروزه به دلیل فراگیری نقش رسانه، فرزندان از این وسیله ارتباطی بیشتر استفاده می کنند و فیلم‌های متعدد را در شبکه های ماهواره ای می بینند و در اینجا باید رسانه به آنها آموزش دهد که مزایای استفاده از این وسیله چیست و چگونه باید باشد.
ببران با اشاره به اینکه باید مصرف و رژیم رسانه را به فرزندانمان یاد دهیم، گفت: همانطور که رژیم غذایی درست به افراد گوشزد می شود، کودکان، نوجوانان و جوانان نیز باید یاد بگیرند که رژیم مصرفی رسانه ها نیز به چه اندازه است.
وی افزود: همچنین رسانه باید به کودکان آموزش دهد که درباره هر آنچه می بینند و یا می شنوند باید با والدین مشورت کنند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: رسانه‌ها نیز باید برنامه‌های مخاطب پسند با بار آموزشی خوب را تولید کنند و در این مسیر باید از کارشناسان امور دینی، روانشناسی، ارتباطات و دیگر حوزه ها کمک بگیرند.
ببران همچنین به رسانه ها توصیه کرد در انعکاس آسیب های اجتماعی از توهین، افترا و هرزه گویی به دور باشند و با توجه به ملاحظات اجتماعی، به رفع این آسیب ها کمک کنند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.